Kennel Shan-Aran
Kuulumiset 2010
Kuulumiset 2008
Aiemmat kuulumiset

Kuulumiset 2009

Joulukuu
26.12.2009 Vuoden viimeiset näyttelytulokset...
Petri lähti matkaan eilen, joulupäivänä, kohti Venäjää ja Pihkovaa.
Petrin kanssa matkaan lähtivät; meiltä Elsa ja Briitalta BeeJii, eli lyhytkarvaiset sisarukset maailmaa valloittamaan.
Matka on Miliam Travelin järjestämä ja Suomesta lähti erinäinen joukko tällekin reissulle...
Kiitos Mailille tämänkin matkan järjestämisestä.
Kun matkasta tuli puhetta, niin Petrin ensimmäinen kommentti oli, "miksei voisi reissussa olla jouluna, kun juhannustakin on juhlittu näyttelymatkan merkeissä", eli siispä matka varattiin.
Pihkovassa järjestettiin tänään kaikkien rotujen kansallinen näyttely. Choweja näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan kuusi, kolme urosta ja kolme narttua. Meidän lapsoset kilpailivat vielä junioreissa, muita ei samassa luokassa ollutkaan.
Ensin koitokseen joutui/pääsi BeeJii. Tuomari ei tällä kertaa oikein syttynyt BeeJiin "karismasta"... Tuomarin mielestä BeeJii on vielä liian kevyehkö ja kapeahko. Tulokseksi kuitenkin laatuarvosana Erittäin Hyvä = EH.
Urosten jälkeen oli vuorossa Elsa. Tuomari oli tykästynyt muilta osin Elsaan, mutta huomautti liian avoimista silmistä. Eipä tuo ollut mikään uutinen, sillä yleensä venäläischowit ovat naamaltaan enemmän umpinaisempia kuin suomalaiset lajitoverinsa.
Elsa kuitenkin sai ERInomaisen ja luokkavoiton, sekä vastaanotti juniorisertin ollen vielä ROP-juniori. Tämän juniorisertin myötä Elsalle lisätään tittelirivistöön RU JMVA-titteli.
Kiitos jälleen kerran Petrille matkailusta... Ilman panostasi näyttelypuolella ei näitä valionarvoja saavutettaisi ulkomailta.

Tulokset vielä virallisemmin ilmoitettuna.
Venäjä, Pihkova KR
Tuomari: Jekaterina Senašenko, Venäjä
Shan-Aran Bediasite, BeeJii: JUN EH
Shan-Aran Birmite, Elsa: JUN ERI CW JUN-SERT JUN-ROP RU JMVA

23.12.2009 Joulukuu alkaa olla lopuillaan ja joulukin kolkuttelee ovella, joten...
on aika hiljentyä jouluun, mutta silti päivittää viimeisimmät kuulumiset.
Laitetaan kuitenkin tähän kohtaan mukava kortti, joka tuli Pomon perheeltä Vaasasta.

Kiitos myös kaikille kasvattien omistajille korteista ja lahjoista, joilla muistitte meitä. Kiitos tuntuu jotenkin vaatimattomalta, mutta se tulee kuitenkin sydämestä.
Samoin haluan esittää teille kaikille kiitokset olemassaolostanne, olette tehneet tästä vuodesta uskomattoman upean ja muistorikkaan. Kiitos myös siitä, että te kaikki olette antaneet pennuille aivan uskomattoman ihanat kodit ja pitäneet pennuista hyvää huolta. Kiitos myös niistä monista näyttelykäynneistä, joihin olette osallistuneet ja menestyneet upeasti niin pentu- kuin virallisissakin luokissa. Näyttelyt eivät kuitenkaan korvaa hyviä koteja, jotka pennut ovat saaneet.

Kiitos myös kaikille, jotka auttoivat meitä "logistiikka" ongelmissamme automme ollessa lähes kolme viikkoa korjaamolla. Erityiskiitos kuuluu vanhemmilleni koko ajan kattaneen kuljettelun vuoksi, kiitos myös Sinikalle työmatkakyytien antamisessa. Samasta syystä myös kiitokset kuuluvat Kurrelle ja Jaanalle. Ilman teitä kaikkia olisimme olleet suuressa pulassa.

Katsotaan vielä tulokset 12. ja 13. päivänä olleista voittajanäyttelyistä.
Shan-Aran kasvatit olivat hienosti edustettuina ko. näyttelyissä. Molempina päivinä kehässä esitettiin viisi B-pentueen seitsemästä koirista. Ja mitä tuloksiin tulee, niitä ei tarvitse hävetä.

13.12.2009 Helsinki KV Pohjoismaiden Voittaja '09
Tuomari: Tuula Pratt
Ensin poikien tulokset:
Shan-Aran Bediasite, BeeJii: JUN EH
Shan-Aran Billitonite, Riku: JUN EH
Shan-Aran Bixbite, Pomo; JUN ERI JUK 2 PU3 VASERT
Ja sitten tytöt:
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI JUK 3
Shan-Aran Buergerite, Kajsa: JUN EH
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini: VAL EH
Lämpimät onnittelut Pomolle sijoittumisesta upeasti paras uros-kilpailussa.

12.12.2009 Helsinki KV Voittaja '09
Tuomari: Mary B. Deats, Iso-Britannia
Poikien tulokset:
Shan-Aran Bediasite, BeeJii: JUN ERI
Shan-Aran Billitonite, Riku: JUN ERI JUK 3
Shan-Aran Bixbite, Pomo: JUN EH
Ja tyttösten:
Shan-Aran Birmite, Elsa: JUN ERI JUK 4
Shan-Aran Buergerite, Kajsa: JUN EH
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini: VAL EH

05.12.2009 Joulukuu aluillaan ja näyttelyreissua "pukkaa"...
Petri ja Elsa, sekä Kurre ja Riku lähtivät eilen yhteiselle näyttelymatkalle Latvian Liepajaan.
Matka suuntautui ensin Helsinkiin, josta reissulaiset siirtyivät auton kanssa laivaan ja kohti Tallinnaa. Tallinnasta lähti Miliam Travelin kuljetus kohti Latviaa. Matka suoritettiin yöllä ja aamulla matkaajat olivat näyttelypaikalla.
Choweja näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan kaksi, eli Riku ja Elsa. Ihmettelen, ettei muita, saman rotuisia ollut ilmoittautunut näyttelyyn lainkaan, missä mahtoivat olla kaikki paikalliset koirat?? Toki kyseessä oli kansallinen näyttely, jossa ei cacibeja jaeta, mutta kuitenkin.
Chowit olivat kehässä vasta lähellä kahtatoista, joten näyttelyssä oli aikaa katsella muita rotuja ja levätä vielä ennen koitosta. Riku ja Elsa nukkuivat molemmat omissa häkeissään. Lopulta koitti sitten Rikun vuoro mennä kehään... Tuomarina choweilla oli rouva Will de Vries-Hoogland Hollannista. Tuomari tykästyi kovasti Rikuun ja kehui poikaa kovasti ja antoi ns. kaiken, sitten oli Elsan vuoro käydä arvioitattamassa itsensä samaisella rouvalla. Elsan arvostelu oli kaikkiaan hyvä, joskin tuomari olisi halunut, että Elsa olisi pitänyt korviaan paremmin, mutta Elsa ei ollut lainkaan arvostanut rouvan vinkulelun vinguttamista. Elsakin sai kaiken, mitä saatavissa oli, eli junnu-serti tuli plakkariin ja näin ollen Elsasta "leivottiin" samalla kertaa Latvian juniorimuotovalio.
Viimeinen koitos oli se, kun tuomari pisti Rikun ja Elsan ns. paremmuusjärjestykseen. Tälläkin kertaa Riku veti pidemmän korren ja oli ROP, näin ollen Elsa oli VSP. Upeaa kerrassaan...


Elsa ja Petri vaudissa.

Tulokset virallisesti ilmoitettuna;
Latvia, Liepaja KR
Tuomari: Will de Vries-Hoogland, NL
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI JUK 1 JUN-SERT PU1 ROP
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI JUK 1 JUN-SERT PN1 VSP LV JMVA


Lämpimät onnittelut Rikulle ja Kurrelle ja kiitos Petrille, jälleen kerran.


Palkintopöytä, jonka antimista ei matkaajat päässeet nauttimaan...

Jottei kuulumiset menisi aivan näyttelypainotteiseksi, niin alle vielä kuva Pohojalaasesta miehestä Jussi-paidassa...


Kiitos Sarille, jälleen kerran, Pomon kuvasta. Ihana "ÄIJÄ"


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Marraskuu
29.11.2009 Turun KV-näyttelyn tuloksia...
Eilen, lauantaina vietettiin päivää Turun kansaivälisessä koiranäyttelyssä. Tuomarina toimi Tino Pehar Kroatiasta. Käsittääkseni tämä oli ensimmäinen kerta, kun ko. tuomari arvostelee choweja Suomessa. Tämä samainen tuomari arvosteli Mini Romaniassa rotunsa parhaaksi.
Näyttelyyn olivat ilmoitettuja BeeJii, Riku, Elsa sekä mamma-Mini. Alunperin näyttelyssä piti esiintyä myös Pomo, mutta sattumien summana oli Pomon jääminen tällä kertaa vielä kotiin. Toivottavasti Helsingissä näemme myös Pomon.
Ensimmäisen, kun aakkosissa mennään, oli vuorossa BeeJii. BeeJii esiintyi normaaliin vauhdikkaaseen tapaansa ja antoi tuomarin tutkia itsensa rauhallisesti, tuloksena ERInomainen. Sitten vuoroon Riku, joka aivan samalla tavalla antoi tutkia itsensä rauhallisesti ja esiintyi omaan varmaan tapaansa myös ERInomaisen arvoisesti.
Junnujen kilpailuluokassa tuomari asetti koirat paremmuusjärjestykseen. BeeJii veti tässä pisimmän korren ja voitti luokkansa. Toiseksi tuli Parmalia Fauni (myös lyhytkarvainen) ja kolmas oli sitten Riku.
Hetken saivat sitten koirat levähtää, samoin Briitta ja Kurre, kun tuomari arvosteli muiden luokkien uroksia. Kun kaikki luokat olivat käyty läpi, niin sitten oli vuorossa paras uros-kilpailu. Tuomari oli antanut kaikkiaan 12 erinomaista. Tästä kahdentoista koiran joukosta sitten valikoitiin neljä parasta. Ihmetykseksemme tuomari pudotti pois kaikki valioluokan urokset, samoin toisen avoimesta luokasta, ja kaksi junioriluokasta. Jäljellä olivat enää BeeJii kolmen muun koiran kanssa.
Tällä kertaa BeeJiin tulokseksi tuli PU4. Upea saavutus tässä kovassa kilpailussa.
Onnea BeeJii, Briitta & Jarmo. Kiitos myös Kurrelle ja Rikulle osallistumisesta, hieno saavutus tässä kovassa kilpailussa oli ERI3.
Sitten vuoron sai pikku-Elsa. Elsa esiintyi ainoana koirana junioriluokassa. Elsa oli tuomarin mielestä erinomainen ja palkitsi Elsa ERIllä. Mini oli vuorossa sitten kun valioluokan nartut astuivat kehään.
Valioluokassa kilpaili kaikkiaan kuusi narttua ja neljä sijoitetaan. Mini tulokseksi tuli sitten olla se neljäs, upea saavutus sijoittua luokassa ja kovassa seurassa.
Kun kaikki nartut saatiin arvosteltua, oli vuorossa paras narttu-kilpailu. Tuomari kiitteli Minin kehästä, samoin avoimen luokan koirat. Olin aivan ällikällä lyöty tässä kohtaa. Ensimmäinen ajatus olikin, että Elsa sijoittuu neljänneksi, mutta koska kaikki muut nartut olivat jo valioita, niin tiesin SERTin tulevan Elsalle. Hämmästykseni oli suuri, kun Elsa sijoitettiin toiseksi... Upea tunne, jota ei meinannut todeksi uskoa.
Kiitos Petrille tyttöjen handlauksesta ja kiitos Jaanalle Minin esittämisestä paras narttu-kilpailussa.
Tulokset vielä virallisesti: Tuomari; Tino Pehar, Kroatia
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN ERI JUK 1 PU4
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI JUK 3
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI JUK 1 PN2 SERT
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini; VAL ERI VAK 4

05.11.2009 Lisää mukavia terveystutkimustuloksia...
Tänään oli Pomon vuoro käydä tutkituttamassa silmät ja polvet. Tätä varten Sari pakkasi pojan autoon ja ajaa hurruttelivat aina Kokkolaan asti, että pääsivät silmätutkimusoikeudet omaavan eläinlääkärin luokse. Tällä hetkellä saattaa joutua matkustamaan useitakin kilometrejä, jotta pääsee silmätutkimukseen johtuen eläinlääkäreiden vähyydestä. Olenkin todella iloinen ja onnellinen, että pentujen omistajat ovat ottaneet "omakseen" nämä tutkimukset.
Sitten vielä virallisesti ilmoitettuna;
Shan-Aran Bixbite, Pomo;
Silmät; ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvet; 0/0
Kiitos Sari, että kuskasit Pomon tutkimuksiin, tuloksista on aina kasvattajille hyötyä.

03.11.2009 Mukavia terveystutkimustuloksia...
BeeJii ja Riku (myös Roosa) kävivät tänään Sipoon Eläinlääkäriasemalla virallisissa silmä- ja polvitutkimuksissa. Molemmat pojat todettiin terveiksi niin silmistään kuin polvistaankin.
Polvissa en niinkään "pelännyt" olevan mitään vikaa, mutta silmät aina aiheuttavat lievää jännitystä elämään.
Mini-äiti sekä Morris-ukki ovat kyllä tutkittu silmien osalta kaksi kertaa terveiksi, mutta kun ei koskaan voi olla varma, että mistä niitä vikoja oikeen tulee. Niitä kun voi tulla jostain kauempaakin, mutta huojentavaa tämäkin. Seuraava jännityksen aihe onkin sitten viralliset lonkka- ja kyynärpääkuvaukset hieman myöhemmin.
Ja tulokset virallisesti;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii;
Silmät; ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvet; 0/0
Shan-Aran Billitonite, Riku;
Silmät; ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvet; 0/0
Kiitos Jatta & Briitta poikien tutkituttamisesta.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lokakuu
25.10.2009 Ryhmänäyttelyssä kävijä...
BeeJiitä vietiin taas näyttelyyn, eli Briitta oli ilmoittanut kolme chowiansa Hämeenlinnan ryhmänäyttelyyn ja näin ollen BeeJii oli yksi niistä...
BeeJii ei tänään ollut oikein tuomarin mieleen, eli vielä pitää pojan vankistua ja kehittyä edelleen. Kuuleman mukaan arvostelu oli kuitenkin hyvä ja mielestäni se on pääasia. Toki aina toivoo erinomaista, mutta EH on kyllä hyvä arvosana kuitenkin.
Hienoa Briitta, että jaksat pojan kanssa käydä näyttelyissä.
Tulos vielä virallisesti;
Hämeenlinna RN, tuomari; Zorica Salijevic, Ruotsista
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN EH JUK 2

19.10.2009
Lisätään kuva vielä Pomosta synttärikakun kanssa...
Kiitos Sarille kuvasta.

17.10.2009 Viron valloittajat...
Eilen, perjantaina, Petri pakkasi auton ja autoon laitettiin mukaan myös Elsa. Kotoa matka suuntautui Nukariin, josta mukaan poimittiin vielä Riku ja Kurre. Nukarista matka jatkui Helsinkiin ja laivalla Viron puolelle Tallinnaan. Tallinnaan laiva saapui puolilta öin ja matkaajat suuntasivat hotelliin yöpymään.
Aamutoimien jälkeen matka jatkui kohti itää ja kaupunkia nimeltään Rakvere. Samaisessa paikassa Petri on ollut Minin kanssa kaksi vuotta sitten, mutta sillä ei ole mitään tekemistä näiden kuulumisten kanssa.

Näyttelyyn oli ilmoittautunut 7 chowia. Paikan päältä Petri "raportoi", että mihin luokkiin koirat olivat ilmoitettu.
Tuomarina toimi Theo Leenen Belgiasta. Kehä aloitettiin uros pennulla ja sitten olikin jo vuorossa Riku. Riku esiintyi erinomaisesti ja sai sen mukaisen tuloksen, eli erinomaisen ja vastaanotti myös juniorisertin. Sitten olikin vuorossa Elsa. Elsa ei ollut aivan ihastunut tuomarin melko kovakouraiseen tapaan tutkia hammaskalustoa, mutta hyvin Elsa suoriutui kaikenkaikkiaan ja sai myös erinomaisen ja juniorisertin. Tämän junnusertin myötä Elsa saavutti itselleen Viron juniorimuotovalionarvon. Elsa ja Riku kilpailivat näin ollen keskenään rodun juniori-ROP:sta, jossa Riku nappasi pidemmän korren ollen ROP-juniori.
Elsan kanssa kilpaili samassa luokassa myös toinen junioriluokan narttu, jonka Elsa voitti. Koska muita narttuja ei ollut, oli aivan selvää, että Elsa tulisi olemaan rodun VSP-koira. Rikun lopullista tulosta piti odotella tovin verran, että tuomari ehti arvostelemaan kolme muuta urosta. Kun urosten tulokset olivat selvät, oli Rikun vuoro astua taas kehään kilpailemaan rodun parhaasta uroksesta. Riku veti tässäkin kilpailussa pisimmän korren voittaen urokset. Eli vastassa olivat jälleen Elsa ja Riku. Tässä vaiheessa oli myös ROP-tulos selvillä, sillä Riku ei voinut enää hävitä Elsalle, koska oli tämän kertaalleen jo voittanut, eli Rikusta tuli myös ROP.
Pari tuntia piti poikain odotella näyttelyalueella, ennen kuin ryhmäkilpailut alkoivat. Ensin vuorossa oli BIS-juniorikilpailu, joka oli Rikun kohdalla ns. ohimarssi, mutta harjoitusta kuitenkin. Ryhmäkilpailussa sitten onnistikin paremmin. Tuomari valitsi Rikun kolmanneksi parhaaksi pystykorvaryhmässä, joten Rikun lopullinen saldo oli vielä RYP3. Tästä ei voi olla kuin onnellinen kasvatustyöstä.

Sitten vielä tulokset virallisesti;
Tuomari Theo Leenen, Belgia
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI JUK 1 JUN-SERT JUN-ROP PU1 ROP RYP-3
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI JUK 1 JUN-SERT JUN-VSP PN1 VSP EE JMVA


ps. tuomarilla ruusukkeet väärin päin...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Syyskuu
20.09.2009 Viikonlopun ihanat tapahtumat
Tänään vietimme lämmintä, lämpötilaltaan kesäistä päivää Hyvinkään ryhmänäyttelyssä. Paikalle olimme saaneet seitsemästä pennusta kuusi. Kiitos kaikille osallistumisesta. Tuomarina toimi Saija Juutilainen.
Meidän osalta, lukuunottamatta Kajsaa, tulokset olivat enemmän, mitä osasimme odottaa. Riku kiilasi poikien voittoon ja vielä lopuksi valittiin rodun parhaaksi. BeeJii oli PU2 ja Pomolle tuli tulokseksi tällä kertaan EH3 luokassaan.
Tyttöjen puolella meni seuraavasti; Elsa oli PN2 ja saavutti ensimmäisen sertinsä, Sini sai tänään tyytyä erittäin hyvään, eli EH2. Kajsan tulos oli sitten ns. "pohjanoteeraus". Kajsan tulos oli tänään pelkkä H, mutta kuitenkin erittäin kuvaavalla ja hyvällä arvostelulla, joka on minulle tärkeää.
Lopuksi oli pentujen "mamman" vuoro astua kehään. Mini kulki omalla, varmalla tavallaan ja voitti valionartut ja oli lopuksi PN1 ja VSP. Siis tälläkin kertaa pojasta polvi parani ja poika voitti äitinsä. Mini teki saman isälleen Morrikselle kaksi ja puoli vuotta sitten samalla tuomarilla.
Tulokset vielä virallisesti;
Tuomari; Saija Juutilainen
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN ERI 2 PU2 vara-SERT
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI 1 PU1 SERT ROP
Shan-Aran Bixbite, Pomo; JUN EH 3
Shan-Aran Basanite, Sini; JUN EH 2
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI 1 PN2 SERT
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; JUN H
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini; VAL ERI 1 PN1 VSP


poika & äitee...


veli ja sen sisko...

19.09.2009 Pentulaiset 11 kk, ONNEA!!
Saimme viettää lämminhenkistä ja ihanaa lauantaipäivää Nukarissa Jatan, Kurren, Roosan ja Rikun luona. Kurre oli uurastanut kovasti ja aidannut pihan turvalliseksi pentusten riehunnalle.
Lauantaita olivat saapuneet kaikki pennut Siniä lukuunottamatta. Sinin tuloa pohdittiin viime metreille asti, mutta sitten tulimme siihen tulokseen, ettei ole hyväksi tuoda juoksuista narttua neljän viriilin uroksen seuraksi. Siinä olisi voinut rauhallisemmankin pojan pää seota ja sitten olisi ollut sota valmis ja sitä me emme halunneet. Olin oikein onnellinen siitä, että kaikki sujui harmoonisesti, eikä poikien kesken tullut mitään murinoita, vaan kaikki kulkivat sulassa sovussa keskenään. Samoin Roosa oli oma, rauhallinen itsensä, vaikka kaksi tyttöä tuli hänen reviirillee.
Paikalla olivat; Pomo, Sari & Jarkko, Veikka, Sinikka & Esa, BeeJii, Briitta & Jarmo, meiltä me ihmiset sekä Elsa & Kajsa. Kiitos teille kaikille, kun tulitte paikalle, olen siitä todella iloinen. Oli ihanaa nähdä "kakarat" samalla kertaa ja huomata kaikkien kehittyneen erinomaisesti.
Sini varmaan pääsee sitten paikalle, jos vietämme "pikkujouluja".
Erityiskiitos kuuluu Jatalle ja Kurrelle kaikista tarjoiluista ja saunoista sekä poreiluista. Kyllä oli täyteläinen olo kotiinlähdön aikaan eikä taaskaan meinannut aamupuuro maistua.

13.09.2009 Näyttelytuloksia Porvoon kaikkien rotujen näyttelystä...
BeeJii kulkee "aallonpohjalta aallonharjalle"

Mustat pojat, eli BeeJii ja Riku osallistuivat Porvoossa järjestettyyn näyttelyyn, eikä suinkaan huonoin tuloksin. Tuomarina näyttelyssä oli Johan Juslin, joka tunnetaan tiukkana tuomarina, joskus hieman erikoisenakin.
BeeJii "räjäytti potin" ja oli kaikkien urosten paras ja vielä ROP-juniori, Royal Caninin järjestämä lisä näyttelyssä. Riku kiri hienosti kolmanneksi ja oli PU3.

Virallisesti kirjattuna tulokset olivat seuraavanlaiset;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN ERI1 PU1 SERT ROP-JUNIORI VSP
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI3 PU3
Lämpimät onnittelut BeeJii, Briitta & Jarmo


Kuvassa BeeJii komeilee palkintoineen, jotka sai Porvoon näyttelystä.
Kiitos kuvasta Briitta.

10.09.2009 Päivityksiä viime viikonlopun näyttelytuloksiin... sekä hieman kuvia Petrin matkalta.
Kiitos kuvista Nickelle, Anu P:lle ja Viiville. Osa kuvista myös Petrin ottamia.
Ensimmäiset kuvat ovat Liettuasta, jossa pysähtyivät ruokailemaan. Ruokapaikan yhteydessä pienimuotoinen eläintarha...

Matkakuvia; hotelli edestä....

ja hotellin uima-altaalta... Ei pahannäköinen ollenkaan.

ja hotellin takana oleva slummi...

Näin ne olosuhteet voivat olla erilaisia.


Reissukavereita, vasemmalta:
Anu (fila+brassit), Anu (aussit), Kirsi (parsonit), Petri,
Merja (norwitchit) ja Viivi (bullmastiffi ja englanninbulldoggi)

Petri ja Mini kotiutuivat viikon kestäneeltä näyttelymatkalta tiistai-keskiviikko välisenä yönä. Olipa aivan ihanaa saada taas koko perhe koolle kotiin. Kummasti sitä vaan ikävöi, vaikka tietää, ettei toinen ole kuitenkaan kuin viikon poissa. Luulisi, että kahdenkymmenen vuoden jälkeen ei olisi niin... Tietenkin hyvä, että tunteita vielä on runsaasti.

06.09.2009 sunnuntaina oli vielä Romaniassa, Targu Muresissa toinen KV-näyttely. Tällä kertaa tuomarina oli Tino Pehar Kroatiasta.
Mini pärjäsi loistavasti, luokkavoitto, cacib ja kaikenkukkuraksi vielä ROP.
Virallisesti; Pyöreän Talon Arctic Night, Mini: VAL ERI1 PN1 CACIB ROP
Alla vielä Viivi Alaluusuan ottama kuva tuomarista, Petristä ja Ministä. Suurkiitos Viiville kuvista.

Tässä vielä yhdenlainen näyttelyhäkki... ainakin erilainen ja vaatii hieman toisenlaisen kuljetuskaluston kuin perinteinen näyttelyhäkki.

05.09.2009 Näyttelytuloksia meiltä ja muualta.
Aloitetaan täältä kotomaasta ja Vantaan näyttelystä. Mustat pojat edustivat Shan-Aran kenneliä näyttelyssä ja tuomarina toimi Leif-Herman Willberg Norjasta. Ensin koitokseen joutui/pääsi BeeJii, joka sai laatuarvostelussa tyydyttävän, BeeJii ei tuomarin mielestä ollut edes rotutyypillinen, voi miten mieltäylentävää näin kasvattajan näkökulmasta. Onneksi Briitta osaa ottaa asian lungisti. Toki olimme tietoisia, että norjalaiset eivät välttämättä arvosta lyhytkarvaisia, mutta kuitenkin. Uskoin, että huonoin arvosana olisi ollyt hyvä eli H.
Seuraavaksi oli sitten Rikun vuoro ja tällä kertaa tuomari oli sitten myötämielisempi ja antoi Rikulle laatuarvostelun erittäin hyvä eli EH.
Pojat ovat kyllä todella hyvin pärjänneet, joten joskus tulos saattaa olla muu kuin erinomainen. Tästä on hyvä taas nousta ylöspäin. Omistajille vaan tiedoksi, että päät pystyyn ja nokka kohti uusia kokemuksia ja haasteita.

Vielä sitten virallisesti;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii: JUN T
Shan-Aran Billitonite, Riku: JUN EH1

Ja sitten tuloksia ja uutisia sieltä muualta.
Petri aloitti keskiviikkoaamuna Minin kanssa matkan kohti Romaniaa ja Targu Muresia.
Johan tuo mies ehti olemaan kotona vajaa kaksi vuorokautta ja sitten taas matkanpäälle. Matka sujui molemmilta hyvin, vaikka matkaa oli ja kuumuuttakin tuollapäin eurooppaa vielä on.
Tänään Targu Muresissa järjestettiin ns. Dragula Show. Tuomarina Choweilla oli Dr. Augustin Ionescu Romanista. Mini saavutti erinomaisen valioluokassa ja sai sekä sertin, että cacibin, mutta kuitenkaan ei valittu ROP:ski tai VSP:ksi. Tuomari jätti valitsematta rodun parasta, sillä hänen mielestään ei Mini eikä junioriluokan uros ollut niin hyviä, että tuomari olisi lähettänyt koiraa ryhmäkilpailuun. Kummallista, että annetaan kuitenkin kaikki muu, jopa cacib. Mini kirjasi itselleen vielä Romanian muotovalioarvon.
Mini saavutti tänään 10. kansallisen valioarvonsa ja on nyt vähän kuin Bo Derek, kympin nainen...

Virallisesti ilmoitettuna tulokset
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini; VAL ERI 1 PN1 SERT CACIB RO MVA
Kiitos Petri jälleen kerran, että jaksat matkustella...


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elokuu
30.08.2009 Uskomatonta mutta totta...
Kuten aiemmin kirjoitin, niin tänään oli uusi kansaivälinen näyttely Valko-Venäjällä, Minskissä. Siis uusi päivä ja uudet kujeet, eli uusi tuomari. Tänään Chowit arvosteli Olga Goncharuk Ukrainasta. Punaisia juniorinarttuja oli ne samat kuin eilenkin, eli Elsa ja Ukrainasta kotoisin oleva pitkäkarvainen narttu. Elsa käänsi voiton itselleen ja kirjasi saavutukseksi toisen juniori-sertin ja täten saavutti itselleen Valko-Venäjän juniorimuotovalion arvon.
Ja jos taas jatkettaisiin näitä ensimmäinen sitä sun tätä sarjaa... niin Elsa on ensimmäinen Suomessa syntynyt lyhytkarvainen chowi narttu, joka on saavuttanut BY JMVA-arvon.

Ja vielä virallisesti kirjattuna;
Tuomari; Olga Goncharuk, UA
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI 1 JUN-SERT BY JMVA

Sain eilen vielä Sarilta Vaasasta aivan ihania kuvia Pomo-pojasta.
Laitankin tähän esille kuvan, josta suorastaan huokuu, miten Pomolta on kiellettyä sängyssä makaaminen.

29.08.2009 Uskomattomia näyttelytuloksia meiltä ja muualta...
Mustat pojat osallistuivat tänään Tervakosken KV näyttelyyn, eikä suinkaan huonoin tuloksin.
Tänään oli BeeJiin vuoro saada se ensimmäinen serti. Lämpimät onnittelut BeeJii, Briitta & Jarmo. BeeJii sijoittui PU-kilpailussa toiseksi ja Riku kiri vielä neljänneksi, eli Riku sai myös laatuarvostelussa erinomaisen ja sijoittui luokassaan kolmanneksi.
Hienoimmiksi tuloksiksi nämäkin tekee se, että PU-kilpailussa vain yksi valioluokan uros kiri kärkeen. Taakse jäi sekä valioluokassa, että veteraaniluokassa erinomaisen saaneita koiria.

Tässä vielä tarkennettuna tulokset;
Tervakoski KV, tuomari; Gunnel Holm;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN ERI JUK 1 PU2 SERT
Shan-Aran Bilitonite, Riku; JUN ERI JUK 3 PU 4

Sitten ne tulokset muualta....
Torstai-iltana alkoi Petrin ja Elsan matka kohti Valko-Venäjää ja Minskiä. Minskissä järjestetään kaksi kansainvälistä näyttelyä kuluvana viikonloppuna.
Bussimatka oli sujunut Elsalta oikein mukavasti ja turhia stressaamatta. Ruoka on maistunut hyvin ja ulkoiluasiat sujuneet normaalisti.
Tänään oli Minskissä Valko-Venäjän Voittaja-09 näyttely ja Choweilla tuomarina Theo Leenen Belgiasta.
Elsa pärjäsi uskomattoman hyvin, ottaen huomioon, että kilpailee melkein bikinikunnossa, eli takajalat varsinkin ovat hieman karvattomat. Elsa voitti juniorinartut ja sai juniorisertin (tuolla ei junnuille jaeta ns. aikuisten sertejä) sekä kaiken kukkuraksi vielä juniorivoittaja -09 tittelin.
Kiitos Petri, että jaksat vielä lähteä maailmalle koirien kanssa ja saavuttaa niille hienoja titteleitä.

Ja tulokset sitten virallisella tavalla;
Minsk KV, tuomari Theo Leenen, Belgia;
Shan-Aran Birmite, Elsa; JUN ERI 1 JUN-SERT BYJV-09

15.08.2009 Pomppu teki sen jälleen...
Pomo osallistui tänään Ikaalisissa olleeseen ryhmänäyttelyyn.
Tulos oli aivan uskomaton, varsinkin kun sain tietooni kaikkien näyttelyyn osallistuneiden chowien tulokset. Tuomari oli todella tiukalla tuulella, eikä ERI irronnut kuin kahdelle koiralle, Pomolle ja nartuissa junioriluokassa kilpailleelle Ikäneidon Nätti Neidille, joka oli myös ROP.
Onnittelut myös Virpille Hipun ROP-tuloksesta.

Ja sitten vielä virallisesti ilmoitettuna tulokset;
Ikaalinen RN, tuomari Leila Kärkäs;
Shan-Aran Bixbite, Pomo; JUN ERI JUK 1 PU1 SERT VSP
Lämpimät onnittelut Sarille, Jarkolle ja Pompulle.

Pennut eivät ole ehtineet vielä edes täyttää kymmentä kuukautta ja silti plakkariin on kertynyt poikien puolella 3 sertiä ja 2 vara-sertiä.
Upea alku virallisissa luokissa. Kasvattajat onnittelevet lämpimästi.

13.08.2009 Riku-poika kävi treenaamassa Helsingissä järjestetyssä Match Showssa hieman kehäkäyttäytymistä. Käyttäytyminen oli erittäin mallikasta, joka riitti parin voittamiseen. Jatkoon ei sitten enää paikkaa hellinnyt, mutta parin voittaminen on aina upea saavutus. Tuomarina toimi FCI5-ryhmän koirilla Matti Luoso. Lämpimät onnittelut hienosti menneestä mätsäristä Rikulle ja Kurrelle.

08.08.2009 Taas saa kasvattaja kirjata ylpeänä upeita näyttelytuloksia kotisivuilleen....
Olemme hiljaa kiitollisia kasvattiemme upeasti alkaneista junioriluokan tuloksista. Vaikka Pomolta serti meni "sivu suun" erikoisnäyttelyssä, ei tämän päivän tulos mitenkään haalene, vaan sydämellisesti onnittelemme jälleen Pomoa upesta tuloksesta ja kiittelemme Sari ja Jarkkoa taas kerran Pomon viemisestä näyttelyyn.
Pomo edusti Shan-Aran koiria upeasti Turun kaikkien rotujen näyttelyssä 08.08.2009.
Tulokset ihan vielä virallisesti;
Tuomari; Esko Nummijärvi
Shan-Aran Bixbite, Pomo; JUN ERI JUK 1 PU3 SERT

04.08.2009 Nopea katsaus viime lauantain, erikoisnäyttelyn tuloksiin...
Chow Chow yhdistyksen erikoisnäyttely 2009 järjestettiin Polvijärvellä 01.08.2009, tuomariksi oli kutsuttu Tuula Maija Tammelin Tanskasta.

Seuraavassa tuloksia, aloitettaen pojista;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; jun ERI 2
Shan-Aran Billitonite, Riku; jun ERI 3
Shan-Aran Binghamite, Veikka; jun EH 4
Shan-Aran Bixbite, Pomo; jun ERI 1 vara-SERT
Pomo palkittiin vielä erikoisnäyttelyn parhaana lyhytkarvaisena.
Lämpimät onnittelut Sari, Jarkko ja Pomo.
Ja sitten tyttöjen tuloksiin;
Shan-Aran Birmite, Elsa; jun EH 3
shan-Aran Buergerite, Kajsa; jun ERI 2
Pyöreän Talon Arctic Night, Mini; val ERI- (valionarttuja kaikkiaan 12 kpl)
Chow-Magic Gardens Ghost, Milla; vet ERI ROP-VET


Kuvat (c) Jatta Hakala-Salemo


Näin kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa...

Millan veteraanivoitto oli kyllä yllätys. Milla on veteraaneissa esiintynyt tällä hetkellä yhdeksän kertaa ja ollut ROP-VET niistä kuusi kertaan.
Kolme tuomaria on antanut Millalle laatuarvostelussa EH:n.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Heinäkuu
31.07.2009 Heinäkuu läheni uhkaavasti loppuaan, kun aloitimme matkan kohti Polvijärveä ja Lomakeskus Huhmaria, jossa seuraavana päivänä oli yhdistyksen tämän vuotinen erikoisnäyttely.
Matka oli kuuma ja hikinen, kuten yleensä ns. mätäkuun aikana. Ajoaikaa kului seitsämän tuntia ja siihen mahtui kaksi pysähdystä. Ensimmäinen koirien pissitystauko yhdistettynä kahvittelutaukoon ja pienen huikopalan nauttimiseen. Toisen kerran pysähdyimme pikaisesti poikkeamalla kaupassa, varmuuden vuoksi, jotta saatiin hieman iltapalatarpeita.
Perille päästyämme huomasimme, että meille varattu mökki oli ns. koiraton, joten ei kun respaan kysymään asiaa. Ensin meille ehdotettiin, että jättäkää koirat yöksi autoon, mutta siihen en suostunut, vaan olisin purkanut "kaupat" ja olisimme yrittäneet saada Joensuusta hotellihuonetta.
Yhteisymmärrykseen päästiin ja suostuimme maksamaan hieman ylimääräistä siivousrahaa, jolloin saimme tytöt yöksi sisälle. Ilta kuluikin yhdistyksen telttoja pystyttäessä näyttelypaikalle, tietenkin sadekin ehti kastelemaan koirat, ja sieltä suuntasimme hyvinkääläisten terassille koiria kuivaamaan ja siistimään seuraavan päivän koitoksia silmällä pitäen. Suurkiitokset Briitalle, joka jaksoi uurastaa tyttöjemme turkkien kanssa, itse ollessani voipunut matkasta ja kuumuudesta.
Lopuksi sitten menimme mökkiin ja suunnilleen koirat ruokittua ja iltapissatuksen suoritettuamme, kaaduimme rättiväsyneinä sänkyyn nukkumaan.

26.07.2009 Uskomattomia näyttelytuloksia sekä myöhästyneet onnittelut B-pentueen kakaroille siirryttäessä virallisiin luokkiin.
Kyllä me kasvattajat saamme olla onnellisia kasvatustyöstämme ja erityiset kiitokset menevät poikien koteihin erinomaisesta huolehtimisesta.

BeeJii ja Riku suorittivat tänään ensidebyytin junioriluokkaan ja eikä yhtään huonoin tuloksin.
Tulokset olivat seuraavanlaiset;
Helsinki 26.07.2009, tuomari Gunnel Holm;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; JUN ERI 2 PU3 vara-SERT
Shan-Aran Billitonite, Riku; JUN ERI 1 PU2 SERT
Upeaksi nuo tulokset tekevät se, että vain kolme uroksista (joita kaikkiaan oli viisi) saivat erinomaisen. Uskomatonta sekin, että pennut vielä viime sunnuntaina kilpailivat pentuluokassa ja nyt jo sertillä ja vara-sertillä palkitaan virallisisssa luokissa. Tuosta on hyvä jatkaa.

19.07.2009 Osallistuimme Elsan ja Kajsan kanssa viimeisen kerran pentunäyttelyyn Helsingissä. Pennut täyttävät tänään 9 kuukautta ja näin ollen voivat vielä kilpailla pentusissa. Huomenna sekin on mahdotonta. Näin se aika kuluu ja viralliset luokat "kutsuvat" kilpailuun.
Lämpimät onnittelut 9 kk täyttäville B-pentueen lapsosille.

Tässä vielä tulokset pentunäyttelystä. Meidän tyttöjen lisäksi näyttelyyn osallistui myös BeeJii.
Helsinki 19.07.2009, tuomari; Raisa Savander;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; PEK 1 KP VSP-PENTU
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 1 KP ROP-PENTU
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 2

Näyttelypäivä oli kuuma, kostea ja hikinen. Aurinko paistoi kuumasti ja tuntui, että nahka oikein tirisi, vaikka suojakertoimia lykkäsi ihoon. Samoin vaatteet tuntuivat liimautuvan ikävästi ihoon kiinni ja olo oli miten kaamein.
Kaiken tämän kun jaksoi, niin illalla vietimme Jatan ja Kurren luona aivan ihanat pentukauden päättäjäiset saunan, uinnin ja syönnin kera.
Suurkiitos kaikesta kestityksestä ja saunottamisesta ja anteeksi liika ahneutemme, joka kostautui ainakin Petrin kohdalla enemmän kuin allekirjoittaneen.
Harmi, ettei kuva Jäsensihteeristä ja Helunasta onnistunut.... Syyskuussa taitaa olla liian viileätä yrittää uudelleen.

18.07.2009 Osallistuimme kolmen koiran voimin Pöytyän ryhmänäyttelyyn.
Mukana meillä oli tuo normaali tyttötrio, eli Elsa, Kajsa ja Milla.
Tulokset olivat seuraavanlaiset;
Tuomareina; rodussa Tuula Savolainen ja BIS-vet kehässä Tanya Ahlman-Stockmari
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 1 KP ROP-PENTU
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 2
Chow-Magic Gardens Ghost, Milla; ERI1 PN3 ROP-VET ja vielä päivän päätteeksi BIS3-VET

Päivä oli upea tulosten suhteen ja päivän kruunasi vielä Sarin, Jarkon ja Pomon näkeminen näyttelyalueella. Kiitos teille, Sari, Jarkko ja Pomo, kun vietitte päivän kanssamme.
Pomo oli kovasti muuttunut taas viime näkemältä, vaikkei aikaa ole kulunut kuin kaksi kuukautta. Upea uros on Pomosta kehittymässä. Pomo on aivan valmis junnukehiin, koska ei näytä enää pennulta ja on muutenkin valmiin oloinen, toisin kuin meidän Elsa.
Laitetaan tähän oheen myös tänään Pomosta otettu kuva;
Kuva ei oikein tee Pomolle ns. oikeutta, vaan luonnossa poika on vieläkin komeampi.

12.07.2009 Koiramme osallistui Karjaan näyttelyyn. Taaskin me kasvattajat saamme olla ylpeitä kasvattiemme menestyksestä.
Omille koirillemme ei aivan suurta menestystä tullut.
Tulokset tässä; Tuomari; Leila Kärkäs
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; PEK 1 KP ROP-PENTU
Shan-Aran Basanite, Sini; PEK 1 KP VSP-PENTU
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 2
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 3
Tuomari oli kyllä sanonut, että Elsalla oli kaikkein parhaimmat mittasuhteet, mutta ujouden takia sijoitus oli toinen. Mutta tulihan se narttujen voitto vähän niin kuin kotiin, kun Sini on sijoitusnarttumme.
Kiitos Lindborgin perheelle Sinin hienosta hoidosta ja kaikesta siihen liittyvästä.
Milla, Chow-Magic Gardens Ghost osallistui jälleen veteraaniluokkaan saaden tulokseksi EH 1.


Kiitos Eija Pyökärille jälleen kerran kuvasta. Tällä kertaa Karjaan näyttelyn pennuista.

Koska itse osallistuin ko. näyttelyyn kehätoimitsijan ominaisuudessa, oli Jaana, Kajsan "kummitäti" lupautunut mukaan esittämään Kajsaa. Jaanan ja Kajsan yhteistyö on kyllä upeaa. Kiitos Jaana vielä mukaan tulosta.

11.07.2009 Vietimme mukavaa iltapäivää Hämeenlinnassa Aulangon tekosaaressa. Järjestäjänä oli Chow Chow yhdistys ry.
Omasta laumastamme paikalle pääsivät ainoastaan Mini ja Morris. Milla, Elsa ja Kajsa saivat kotona kerätä voimia sunnuntain näyttelyä silmällä pitäen.
Paikalle oli saapunut kivasti väkeä, omista kasvateistamme myös Riku ja Veikka perheineen. Olipa kiva nähdä teitä.
Iltapäivää vietettiin nauttimalla pullia ja kahvia/mehua sekä grillimakkaraa. Mitään erikoista ohjelmaa ei järjestetty, koska turha ohjelma myös karsii osallistujia.
Laskimme Hokkasen Päivin kanssa myöhemmin, että paikalla olisi ollut 28 aikuista, 4 lasta ja 18 chowia. Lisätään tähän alle muutama kuva tapahtumasta.


Osallistujia yhteiskuvassa... (huomatkaa myös yksi Shiba)


Kolme sukupolvea mustia Choweja, vasemmalta; Morris-ukki, Mini-mamma ja poikuli-Riku.

07.07.2009 Rakas Helmimme, Ikäneidon Ilmiliekki, saavutti kunnioitettavan 10 vuoden rajapyykin.
Lämpimät onnittelut Helmi-mummulle.
Samalla myös lämpimät onnittelut Helmin veljelle, Maolle, Ikäneidon Intohimo, samojen vuosien johdosta. Mummu ja paappa rulaa.

Heinäkuun aloitimme lähinnä näyttelyiden merkeissä.
Ensimmäisenä oli vuorossa Tuusula 4.7 ja Hyvinkää 5.7.
Lisätään tähän tuloksia;

Hyvinkää 05.07.2009
Tuomari; Riitta Lahtovaara
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; PEK 2
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 2
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 3
Tuomari ei oikein löytänyt mitään hyvää meidän tytöistä... Elsa ei edes näyttänyt Chowilta. Elsalla liiaksi jalkoja ja korvat liian lähekkäin päässä. Kajsa sitä vastoin oli aivan liian pitkä ja etupainoinen, jotta olisi voinut edes paremmin pärjätä. Huvittavaa sinänsä.
BeeJiin arvostelu oli mielestäni kyllä kunniapalkinnon arvoinen, mutta sitä ei pojalle herunut.

Tuusula 04.07.2009
Tuusulan näyttelyssä Shan-Aran B-pentue oli suhteellisen hyvin edustettuna. Seitsemästä pennusta paikalla oli viisi.
Laitetaanpa tähän tulokset. Tuomari oli miellyttävä ja palkitsi kaikki pennut kunniapalkinnolla, jopa Elsan, vaikka Elsa ei halunut olla yhteistyöhaluinen Briittan kanssa. Kiitos Briitta taaskin handlausavusta.
Tuomari; Ernie Paterson, Englanti
Aloitetaan poikien tuloksilla;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; PEK 2 KP
Shan-Aran Billitonite, Riku; PEK 3 KP
Ja sitten tyttöjen tulokset;
Shan-Aran Basanite, Sini; PEK 2 KP
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 4 KP
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 1 KP VSP-PENTU
Milla, Chow-Magic Gardens Ghost täydensi upeaa päivää ollen; ERI 1 ROP-VET

Itse en osallistunut Chowikehän toimintaan, koska olin samassa näyttelyssä, toisella puolella näyttelyaluetta kehätoimitsijan tehtävissä.
Näyttelyn jälkeen suuntasimme auton kohti Nukaria ja Jatan & Kurren kotia.
Olipa aivan taivaallista pölyisen päivän jälkeen käydä saunassa ja hieman altaassa pulahtamassa ja sieltä siirtyä Jatan maukkaiden ruokien ääreen. Kiitos jälleen kerran upeasta kestityksestä.
Jatalle sen verran palautetta, että Heluna on opetettava tavoille, jotta minäkin voin sillä "löllötellä".


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kesäkuu
29.06.2009
Lämpimät onnittelut Minille, Pyöreän Talon Arctic Night, täyttäessäsi neljä vuotta.

Samalla onnittelut myös kaikille sisaruksille, eli Sunnylle, Aatulle ja Artulle.
Ajatella, miten aika kuluu, justiinsahan Mini oli aivan pikkuinen "akka" ja nyt jo neljän vanha.

28.06.2009
Kävimme Hämeenlinnassa näyttelyssä ja oikein mainiosti meni...
Tuomarina toimi Paula Rekiranta
Aloitetaan pojista;
Shan-Aran Bediasite, BeeJii; PEK 1 KP VSP-PENTU
Shan-Aran Billitonite, Riku; PEK 2
Ja sitten tyttöjen tuloksia
Shan-Aran Birmite, Elsa; PEK 2 KP
Shan-Aran Buergerite, Kajsa; PEK 3
Chow-Magic Gardens Ghost, Milla; ERI 1 PN4 ROP-VET
Ja koska päivä meni hyvin, niin ainoa negatiivinen asia oli, että nahka paloi vähän turhankin kovasti.
Tyhmä kun on, niin ei tullut rasvaa levitettyä, vaikka mukana olikin. Ehkä sitä vahingosta viisastuu tai tyhmyydestä ja seuraavalla kerralla sitten rasvailee.
Laitetaan tähän vielä Eija Pyökäriltä saatu kuva ROP-ja VSP-pennusta. Kiitos kovasti Eijalle kuvasta.

15.06.2009 Pieni päivitys matkaajilta...
Petri, Jouni ja Mini kävivät moikkaamassa Pomoa, Sari ja Jarkkoa, kun pääsivät Ruotsista takaisin Suomen puolella ja Vaasaan.
Mini ei ollut kovinkaan kiinnostunut lapsestaan, vaan asettautui rennosti makaamaan olohuoneen lattialle tarkkaillen terraariossa olevia iguaaneja.
Pomo yritti äitiään saada mukaan leikkiin, mutta ei onnistunut. Mini ei ollut siitäkään innostunut, kun oma lapsi olisi halunnut kiivetä selkään tuhmat ajatukset mielessään. Rouva päätti kertoa asiasta lapselleen suurin kirjaimin. Onneksi Pomo päätti kunnioittaa äitiään, niin ei tullut suurempaa riitaa.
Mini oli päättänyt, että hän katselee "elävää kuvaa", kun Rambo kiipeili pitkin terraarion rappusia. Mitäköhän olisi Minin päässä liikkunut, jos Rambo olisikin tullut lattialle kävelemään, mutta onneksi Rambo oli tällä kertaa terraarion suojassa.
Kiitos Sarille ja Jarkolle, että ottivat vastaan nuo matkaajat.
Ja kiitos Sarille taas kuvista. On kivaa, että pystyy kirjoituksen lomaan laittamaan kuvia.
Lisätään tähänkin kuva, kun Mini rentoutuu....

14.06.2009 Upeita näyttelytuloksia Ruotsista jatkuu...
Mini osallistui vielä tänään Vännäsissä olleeseen kaikkien rotujen näyttelyyn.
Ilma ei ollut suosiollinen, vaan Petri kertoi, että tulokseksi olisi voinut saada uimamaisterinarvon , sillä vettä satoi siihen malliin taivaalta.
No uimamaisteria ei tullut, mutta sitäkin hienommin tulos oli ROP. Kerrassaan uskomatonta. Tuomarina oli tänään Maureen Hanley Australiasta. Arvotelusta kyllä huomasi, että Mini oli tämänkin tuomarin mieleen. Ryhmässä ei tänäänkään ollut tuuria, vaikka ryhmän otti eilen arvostellut Boo Lundström. Mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
Nyt jäädään vaan odottelemaan matkaajia takaisin kotiin. Huomenna heidän pitäisi iltasella kotiutua.


VSP Ikäneidon Huviretki "Léon ja ROP Pyöreän Talon Arctic Night "Mini"
Tuomari Maureen, Hanley Australia

13.06.2009 Upeita näyttelytuloksia meiltä ja muualta...
Aloitetaan ihan täältä kotomaasta näyttelytulosten kertominen...
Aamulla starttasimme Millan kanssa kohti Kemiön ryhmänäyttelyä. Mukaamme saimme Jaanan tuosta naapurista. Kiitos Jaana mukavasta seurasta ja avusta päivän aikana, unohtamatta tarjottua makkaraa.
Palataanpa takaisin asiaan. Tuomarina Choweilla oli Zidy Munsterhielm-Ehnberg, joka tuntui todella tiukalta tuomarilta. Milla kuitenkin esiintyi hyvin ja mittauksessa, tuomari siis mittasi kaikki koirat, korkeudeksi tuli 47,5 cm, joka on yli alarajan. Lopulta Millan tulos oli ERI 1 PN3 ROP-VET, hyvällä arvotelulla. Upeeta, en meinannut uskoa asiaa todeksi. Jäimme odottelemaan päivän kulumista ja ryhmäkehien alkua katsellen kehässä pyörähtäviä koiria monista roduista. Nykyään kun ei näyttelystä saa poistua, ennen kuin koira on osallistunut kaikkiin luokkiin, jonne sillä on oikeus osallistua.
Lopulta oli sitten iltapäivä ja ryhmäkehien alku. Ryhmät aloitettiin veteraaneilla ja kaikkiaan vetskuja oli 7, eli voimme sanoa päässeemme 7 parhaan joukkoon. Neljän joukkoon ei kyllä paikkaa enää irronnut, mutta siitä en ollut pahoillani.
Lisätään vielä tähän Pyökärin Eijan, Yönhaltijain Chows ja Luukkosen Anetten, kennel Iso Karhu ottamat kuvat Millasta. Kiitos Eija ja Anette kuvista.

Jatketaan sitten vielä Ruotsin kuulumisilla, eli Petri ja Mini matkustivat Vännäsiin koettamaan onnea ja yrittämään Ruotsin sertiä.
Vännäsissä järjestettiin tänään KV-näyttely ja huomenna on vielä kansallinen näyttely.
Tänään aikuisluokissa Choweilla oli tuomarina Boo Lundström. Boo Lundström on aikoinaan kasvattanut Choweja kennelnimellä Kansus, joten tuomarilla oli ainakin rotutuntemusta.
Mini kilpaili avoimessa luokassa ja lopputulos oli todella upea; 1/1 SA PN1 SERT CACIB SE MVA POHJ MVA ROP. Nyt Minillä on 9 kansallista valioarvoa + Baltian ja pohjoismaiden valioarvot lisättynä kansainvälisellä muotovalionarvolla.
En olisi aivan heti uskonut, että Mini tekee tuollaisen tempun ja tuo ROP:n kotiin. Pitää vaan olla ylpeä tuosta "pikku-rouvasta".
Jäädään kuulostelemaan vielä huomisia tuloksia. Huomenna ei ole sitten enää ns. painetta saada mitään erikoista, kun tänään ne kaikki jo tuli.


VSP Ikäneidon Huviretki "Léon ja ROP Pyöreän Talon Arctic Night "Mini"

12.06.2009 Nopea vilkaisu viimeisimpiin kuulumisiin...
Viime maanantaina, 8. päivänä olo oli seuraavanlainen; .
Käytettiin Kajsa jälleen eläinlääkärillä, kun siitä samasta varpaasta, joka vaurioitui helatorstaina sattuneessa onnettomuudessa, alkoi vuotamaan verta ja varvas näytti tulehtuneelta.
Kajsa piti rauhoittaa ja suorastaan nukuttaa, jotta varvasta päästiin tarkemmin tutkimaan. Lopputulos ei sitten ollut aivan mieleinen. Lääkärin tunnustellessa varvasta ja kynttä, tuli tuomio, että kynsi on poistettava kirurgisesti ja jotain naksumista tuntuu, kun varvasta liikuttaa sivuttaissuunnassa. Kynsikin oli hieman sivuttaisasennossa.
Niinpä jätimme Kajsan eläinlääkäriasemalle ja lähdimme pois. Kun sitten illemmalla, hieman ennen kahdeksaa menimme hakemaan Kajsaa kotiin, niin neiti oli vielä leikkauspöydällä.
Lääkäri tuli kertomaan leikkauksesta ja näytti vielä koneelta röntgenkuvan jalasta, jossa selvästi näkyi pahanlainen murtuma kynnenjuuressa. Lopputulos leikkauksesta oli, että Kajsalta poistettiin kynsi sekä kynsiluu oikeasta etutassusta.
Nyt vaan toivotaan, että tassu paranee nopeasti ja päästään normaaliin rytmiin takaisin.

Kiitos tuomareille; Markku Mähönen (Salo) ja Raisa Savander (Tuuri), kun arvostitte "pojat" ROP-pennun arvoisiksi.

Tuurin näyttelystä kantautui upeita kuulumisia sunnuntaina 7. päivänä.
Pomo, Shan-Aran Bixbite, teki ensi esiintymisen virallisten näyttelyiden pentuluokassa.
Urospennuissa kilpaili kaikkiaan kolme poikaa ja Pomo niistä ainoana, kuten koko rodussa, lyhytkarvaisena. Tuomarina toimi Raisa Savander.
Pomo esiintyi hienosti ja "pokkasi" ykköspalkinnon ja lisäksi kunniapalkinnon. Pomo esiintyi vielä ROP-pennun arvoiseksi. Onnea Pomo & Sari ja Jarkko.
Alla vielä kuva ylpeästä Pomosta palkinnon ja ruusukkeen kera. Kiitos kuvasta Sari.

Petrin kanssa vietimme lauantaita, 6. päivää, Honkajoella sukukokouksen merkeissä. Hieman oli olo kuin ulkopuolisella, kun ei paikalla montaa tuttua ollut.
Ehkä olisi pitänyt ronskimmin tutustua sukuun, mutta eipä sitä kuitenkaan tullut tehtyä.
Onneksi "omaa" porukkaa oli mukana äitini ja enoni, sillä tuskin Petrin kanssa olisi tullut lähdettyä moisiin rientoihin.

Matkalla saimme kuitenkin erinomaisia tuloksia Salon näyttelystä.
Riku oli edustamassa B-pentuetta ko. näyttelyssä. Muita urospentuja ei ollut näyttelyyn ilmoitettu, mutta se kunniapalkinto ei ole mikään automaattinen, vaan kyllä se ainoanakin edustajana pitää ansaita ja sen Riku teki. Tuomarina rodulla oli Markku Mähönen.
Riku voitti vielä parhaan narttupennunkin kilpailussa ja näin Riku "kruunattiin" ROP-pennuksi.
Lämpimät onnittelut erinomaisesta tuloksesta; Riku & Jatta ja Kurre.
Alla vielä Rikusta kuva ruusukkeen ja pokaalin kera. Kylläpä "pikku"-herra on suloinen. Hyvin paljon muistuttaa äitiään Miniä, kuitenkaan olematta narttumainen.
Kiitos kuvasta Jatta.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Toukokuu
31.5.2009 Upeita tuloksia näyttelyistä ja uusi Suomen muotovalio.
Petri starttasi aamulla auton kohti Mäntän kaikkien rotujen näyttelyä. Näyttelyyn oli ilmoitettu vain viisi chowia, joista kuitenkin paikan päälle ilmestyi kaksi.
Kaksi noista viidestä olivat meidän pikkulikat, jotka eivät voineet vielä osallistua antibioottikuurin takia.
Milla kuitenkin edusti perheemme koiria ja upeasti edustikin; Milla saavutti näyttelyssä FI MVA-arvon, ollen VSP ja ROP-VET, upeeta!!
BIS-veteraanikehä olikin sitten vain läpikulkua, toki emme odottaneetkaan sijoitusta vetskuissa.
Kiitos Petri, että jaksoit kaikesta huolimatta lähteä Millan kanssa kahdestaan Mänttään asti.

Itse lähdin Helsinkiin Elsan kanssa katsomaan pentunäyttelyä Tuomarinkartanoon. Elsan otin mukaan turisteeraamaan, jottei Elsalle jäisi mitään kammoa isoistakaan koirista.
Aluksi Elsaa pelotti kovasti ja häntäkin riippui alhaalla, mutta reipastui päivän kuluessa kovasti. Kiitos Jarmolle Elsan pitelemisestä ja muusta huolehtimisesta. Itse sain keskittyä paremmin muihin koiriin ja näyttelynkulkuun.
Lisätään tähän vielä hienot tulokset pentujemme osalta, tuomarina toimi Karin Bergbom;
Ensin pojat, jotka jo kilpailivat 7-9 kuukautta vanhoissa...
Shan-Aran Bediasite, "BeeJii" PEK 1 KP VSP
Shan-Aran Billitonite, "Riku" PEK 2 KP
Tyttöjen lippua piti korkealla kasvateistamme Sini, Shan-Aran Basanite, ollen luokassaan kolmas ilman kunniapalkintoa.
Kiitos kaikille, että käytätte pentuja näyttelyssä ja kiitos mukavasta seurasta, oli miellyttävä päivä.

24.5.2009 Pentunäyttelyitä, kaikkien rotujen näyttely sekä huonoja uutisia...
Toukokuu on jo loppupuolella, kun vihdoinkin sain itsestäni niin paljon irti, että päätin päivittää kuulumisia. Päivitetään sitten hieman enempi kerralla.

23.5.2009 Rauman näyttelystä hieman kertomista...
Rauman näyttelyyn oli meidän "naisista" ilmoitettu pikkulikat ja Milla. Valitettavasti helatorstaina sattuneen "onnettomuuden" seurauksena ei tyttöjä parissa näyttelyssä nähdä, johtuen antibioottikuurin aiheuttamasta dopingista ja sitä myöten kilpailukiellosta.
Milla kuitenkin lähti Petrin kanssa pyörähtämään näyttelyyn Itse jäin sitten muun lauman kanssa kotiin.
Tulokseksi Milla sai erittäin hyvän. Tuomari oli tiukka ja arvostelu sen mukainen. Milla kilpaili nyt ensimmäisen kerran reiluun kahteen vuoteen ja veteraaneissakin vielä.

22.5.2009 Pikkulikat kävivät molemmat eläinlääkärissä.
Kajsalla on oikeassa tassussa, kynnenjuuressa haava ja varvas tulehtunut. Elsan saldoksi tuli lanteen kohdalla selässä oleva hampaan jättämä reikä, jossa hieman myös alkavaa tulehdusta.
Molemmat tytöt antibioottikuurilla ja haavoja putsattava tarkasti. Kajsa myös ontuu etujalkaansa melko voimakkaasti.

21.5.2009 Helatorstai ja pitkä vapaa edessä.
Helatorstai valkeni sateisena aamusta, mutta ilma kirkastui kuitenkin iltapäivällä.
Normaaliin tapaansa Petri lähti käyttämään koiria lenkillä, itse en pitkiä lenkkejä tällä jalalla vielä voi tehdä. Ensimmäiseen pariin pääsivät Kajsa ja Elsa.
Lenkki ei kuitekaan sujunut miellyttävissä merkeissä, sillä berninpaimenkoirauros sai katkaistua talutushihnansa ja hyökättyä tyttöjen päälle. Petri yritti kaikkensa suojellakseen tyttöjä, mutta kaikessa tiimellyksessä pääsi Kajsa irti ja lähti vauhkoontuneena karkuun.
Kiireesti Petri toi Elsan kotiin ja hoputti minua mukaan Kajsaa etsimään. Kajsa löytyi melko pian ja saatiin kotiin.
Jossakin Kajsa oli loukannut oikean etujalkansa, josta vuoti melkoisesti verta. Kajsa oli myös melkoisen shokissa kaikesta tapahtuneesta.
Sain puhdistettua haavaa ja yritin vielä sitoa jalan. Eipä siinä mikään tuntunut pysyvät.
Miksi muuten päivystävää eläinlääkäriä ei saa kiinni silloin, kun hätä on suurin?? Yritin saada päivystävää lääkäriä kiinni, mutta lankapuhelimessa, samoin kuin kännykässä, oli sama viesti, jossa pyydettiin soittamaan kännykkään...
Siispä perjantaiaamusta on heti soitettava eläinlääkäriasemalle ja yritettävä saada aika.
19.5.2009 B-pentueen lapsukaiset 7 kuukautta. Lämpimät onnittelut! Nyt sitten pääsevät pentuset virallisten näyttelyiden yhteydessä oleviin pentuluokkiin.
Toivottavasti intoa riittää vielä näyttelykäynteihin.

16.5.2009 Pentunäyttely Tampereella.
Neljän pennun voimin osallistuimme Tampereen pentunäyttelyyn. Näyttely järjestettiin Kaupin vinttikoiraradalla ja tuomarina choweilla oli Markku Mähönen.
Ensimmäiseen koitokseen joutuivat Pomo ja Riku, jotka kilpailivat pennuissa 5-7 kk.
Tällä kertaa Pomo veti pidemmän korren. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä, että molemmat pojat olivat kunniapalkinnon arvoisia.
Pomon urakka ei vielä jäänyt siihen, vaan kilpaili vielä uudemman kerran parhaan uroksen tuloksesta. Tällä kertaa ei onni ollut suosiollinen, vaan "karvanmitalla" hävisi vanhemmalle pennulle.
Hieno suoritus molemmilta pojilta.
Sitten olikin jo tyttöjen vuoro. Kaikkiaan narttupennuissa 5-7 kk kilpaili neljä pentua. Tällä kertaan Elsa voitti pikkutyttöjen luokan ja Kajsa sijoittui kolmanneksi. Kolmelle ensimmäiselle pennulle tuomari antoi kunniapalkinnot.
Elsalle kävi samoin kuin Pomolle, että hävisi "karvanpituudessa" parhaan nartun tuloksen.
Viimeisenä esitimme myös kasvattajaluokan, johon osallistui kaikki neljä pentua. Hienolla arvostelulla ja kunniapalkinnolla meidät sitten vielä palkittiinkin.
Vaikka kehät olivat ohi meidän osalta, niin jäimme vielä odottamaan iltapäivällä olevia ryhmäkehiä.
Kiitos Sarille ja Jarkolle, sekä Jatalle ja Kurrelle jäämisestä loppuun asti.
Ilma oli suosiollinen ja aurinko paistoi. Nahka paloi jälleen ainakin naamasta ja rinnuksista. Koskahan sitä oppisi varustautumaan aurinkorasvalla.
Iltapäivällä ensimmäiseksi oli epävirallinen pariluokka, johon ilmoitin meidän tytöt. Parikilpailuun osallistui yli viisitoista paria.
Meillä oli onni myötä ja tytöt sijoittuivat Petrin handlaamana BIS-4 sijalle.
Lopulta oli vielä BIS-kasvattaja, jossa meidän kennelin porukka pääsi tekemään kunniakierroksen ja tuomaan rotua esille. Muuta ei meille tällä kertaa herunut. Kasvattajaryhmiä esitettiin yli kaksikymmentä, joka käsittääkseni pentunäyttelyssä on melkoinen määrä.
Tämän jälkeen oli enää vuorossa tavaroiden kokoaminen ja kotiinlähtö.


Upea kasvattajaryhmä; Riku, Pomo, Elsa & Kajsa


Komeat pojat; Riku ja Pomo

13.5.2009 Syntymäpäiväjuhlia;
Taas tuli vuosi lisää. Sydämelliset onnittelut "vaarille", Allulle 5v ja Millalle 8v synttäreiden johdosta.
Jännä ajatella, että Millakin saavutti jo veteraani-iän. Toki se ei ulospäin näy kuin hienoisesta harmaasta väristä kirsun alapuolella. Usein vielä vieraat ihmiset kyselevät, että kuinka vanha tuo pentu on?? Silloin tuntuu hyvältä, ettei vanhuus vielä näy Millasta. Luonnekin on vielä kuin nuorella koiralla. Kuperkeikat ym. pyöriminen on mukavaa.

3.5.2009 Hollolan pentunäyttely
Vapusta kun selvittiin, niin suunnattiin auton keula kohti Hollolaa ja pentunäyttelyä.
Ainoastaan meidän tytöt, Elsa ja Kajsa, osallistuivat näyttelyyn. Tälläkin kertaa Elsa sijoittui toiseksi kunniapalkinnon kera. Kajsan kohtalona oli kolmas sija ilman kunniapalkintoa.
voiton vei Pyöreän Talon Dona Dalia. Onnea Tiina & Merja.
Tytöt osallistuivat loppupäivästä vielä parikilpailuun, mutta sijoitusta neljän porukkaan ei tullut. Tuomari haki identtisiä pareja, joiksi meidän tyttöjä ei hyvällä mielikuvituksellakaan ei voi kutsua.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Huhtikuu
26.4.2009 Lahden KV-näyttely.
Aamulla varhain piti nousta, jotta pääsi Briittan kanssa samaa matkaa Lahden näyttelyä katsomaan.
Hauskaa oli pitkästä aikaa ilman koiraa turisteerata näyttelyssä. Toki yritin olla avuksi, koska Briittalla oli kaksi chowia mukana ja ilmoitettuna näyttelyyn, eli äiti ja tytär; Trille ja Mette.
Ja koska Briitta lupasi jäädä kasvattajaryhmään, niin vietimme päivän näyttelyalueella katsellessa ja shoppaillessa. Kuinka sitä aina saakin rahaa kulumaan, vaikka ei mitään tarvitsisikaan .

Hyvinkäälle taas illalla saapuessamme nautimme hieman hiukopalaa ja vielä lopuksi otin muutaman kuvankin vielä BeeJiistä.
Hienosti on pikkumies komistunut.

25.4.2009 Koiran kotihierontaa -iltapäivä.
Jatta oli järjestänyt meille hauskan iltapäivän koiran kotihierontaopetuksen merkeissä. Opettajana meillä oli Miina Aalto.
Ensin meille pidettiin tunnin luento asiasta, jossa käytiin läpi hieronnan alkeita. Seuraavana oli sitten vuorossa harjoituksia koiran kanssa. Hienosti kaikki osallistuneet koirat rentoutuivat hierottaessa.
Jotta emme olleet roturasisteja oli joukkoon saatu myös Jaana colliensa Vilman kanssa ja Jouni Gonzo howavartin kera. Choweja meillä oli hierottavana; Jatalla Roosa, Briittalla Kidi ja itselläni Mini.
Totutun "kaavan" mukaan illalla oli vielä vuorossa saunontaa ja syömistä.... eli ruokapöydästä tuli taas pyörittyä pois.
Kiitos jälleen kerran Jatalle ja Kurrelle kestityksestä ja kaikesta siihen liittyvästä.

20.4.2009 Mätsäreitä ja lisää mätsäreitä....
Vietimme hauskaa ja aurinkoista sunnuntaipäivää mätsärin merkeissä Nummi-Pusulan Ikkalassa 19.4.2009, eli pentusten 6 kk päivänä. Onnea vielä 6 kk päivän johdosta kaikille tasapuolisesti.

Mukaan mätsäriin tulivat Elsa, Kajsa & Milla. Lähinnä suuntasimme mätsäriin mielessä Millan harjoituttaminen näyttelyä varten. Milla kun saavuttaa veteraani-iän toukokuun 13. päivänä, eikä ole näyttelyyn liittyvissä tapahtumissa käynyt kahteen vuoteen. Nyt Milla on ilmoitettu veteraani-iän saavutettuaan kahteen näyttelyyn. Toiveena olisi, että joku tuomari palkitsisi Millan vielä sertillä. Mikäli näin joskus tulee käymään, niin Milla olisi myös FI MVA, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Näyttelytulosta tärkeämpää on, että Milla on terve ja iloinen chowi.

Pikkulikat saivat omassa sarjassaan punaiset nauhat, mutta eivät yltäneet siitä eteenpäin jatkoon. Tytöt kilpailivat sarjassa 5 kk- 1 v, tähän sarjaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 40 koiraa. Milla puolestaan kilpaili sarjassa yli 2 v. koirat. Milla hävisi vanhuudellaan ja sai sinisen nauhan, mutta sinisen nauhan saaneiden joukosta ylsi vielä kuuden parhaan joukkoon. Sarjassa kilpaili kaikkiaan noin 30 eri rotuista koiraa.

Pomo kunnostautui jo heti pari päivää Kokemäen näyttelyn jälkeen ja kävi mätsärissä 13.4.2009 harjoittelemassa. Pomo voitti parinsa, mutta ei sijoittunut punaisen nauhojen saaneiden joukosta enää jatkoon. Hienoa Sari & Pomo, että jaksatte treenata.

11.4.2009 Huhtikuu on jo vauhdilla edennyt ja päivityksiä en ole saanut aiemmin aikaiseksi, joten nyt on ryhdistäydyttävä.
Vaikka alla on lueteltuna aivan ihania näyttelytuloksia, niin ei meillekään aina aurinko paista... Keskiviikkona 8.4. oli Morriksen vuoro joutua leikkauspöydälle. Morrikselta katkesi etummainen ristiside ja nivelkierukka osaksi repeytyi viikkoa aikaisemmin.
On näköjään meidän "kohtalona", että ristisiteen paukkuu vasta vanhemmalla iällä. Morriksella ikääkin on jo 7 vuotta. Nyt elämme sitten erittäin rauhallisesti ja toivomme Morrikselle pikaista paranemista.

Tänään 11.4.2009 oli Kokemäellä pentunäyttely, johon kasvateistamme osallistui 5 pentua... Kiitos jälleen kerran kaikille tasapuolisesti osallistumisesta.
Kirjataan tähän vielä tämän päivän pentunäyttelyn upeat tulokset;
Tuomari Esko Nummijärvi
Urokset 5-7 kk
Shan-Aran Bediasite (BeeJii) PEK 3
Shan-Aran Billitonite (Riku) PEK 1 KP VSP
Shan-Aran Bixbite (Pomo) PEK 2 KP
Nartut 5-7 kk
Shan-Aran Birmite (Elsa) PEK 2 KP
Shan-Aran Buergerite (Kajsa) PEK 1 KP ROP ja RYP2


kennel Shan-Aran KASV 1 KP BIS3-kasv. (BeeJii, Riku, Elsa & Kajsa)

Kiitos Hannalle avusta rotukehän kasvattajaluokassa avustamisesta.
Kiitos Anettelle Kajsan erinomaisesta handlauksesta BIS-kasvattajakehässä.
Kiitos kuvista Hanna Kantolalle, kennel Iso Karhun.

Alla kuva Kokemäelle osallistuneista B-pentueen koirista, kiitos Aira Setälälle,
kennel Samsaran, kuvasta.

B-pentueesta 6 koiraa osallistui Helsingissä 4.4.2009 PuppyExpoon, jossa vielä viime hetkellä sattui tuomarimuutos. Alunperin tuomarina piti olla Rainer Vuorinen, mutta tuomariksi vaihtui Javier Sanchez. Alla lueteltuna pentujen tulokset;
Urokset 5-7 kk
Shan-Aran Bediasite (BeeJii) PEK 1 KP ROP ja RYP1
Shan-Aran Billitonite (Riku) PEK 3
Shan-Aran Binghamite (Veikka) PEK 4
Nartut 5-7 kk
Shan-Aran Birmite (Elsa) PEK 2
Shan-Aran Basanite (Sini) PEK 3
Shan-Aran Buergerite (Kajsa) PEK 4
kennel Shan-Aran KASV 1 KP (BeeJii, Riku, Elsa & Kajsa)
Lisäksi mustat pojat ja punaiset tytöt osallistuivat epäviralliseen pariluokkaan, jonka tuomaroi Marja Kurittu, kennel Marjaniemen.
Tässä kilpailussa pidemmän korren vetivät meidän tytöt ollen BIS2-pari.

Haluankin esittää suurkiitokset kaikille näyttelyyn osallistujille, te teitte päivästä upean.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Maaliskuu
Kirjoitetaan samalla tähän vielä hieman kuulumisia maaliskuulta.

Maaliskuu aloitettiin tyttöjen DNA-määritystenotolla. Huomasin netistä, että seurakoirayhdistys järjestää 7.3.2009 näytteenoton Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Sinne sitten suunnattiin Elsan ja Kajsan kanssa. Mukaan tulivat vielä Kirsi ja Mika Sinin kanssa. Nyt on sitten tyttöjen DNA-määritykset otettu, eikä niitä enää tarvitse ottaa, jos vaikka joskus tulisi käytettyä esim. kaksoisastutusta tms.

Maaliskuussa aloittivat B-pentueen kakarat tutustumisen näyttelytouhuun Match Shown merkeissä.
Pomo oli ensimmäinen, joka tuohon koitokseen osallistui 8.3.2009, tuloksena sininen nauha, muttei loppusijoitusta. Hienoa Sari & Pomo, tuosta se ura alkaa.

Seuraavana lauantaina, 14.3.2009, koitokseen kävivät Riku, Elsa & Kajsa. Mätsäri järjestettiin Hyvinkäällä. Petri siis pakkasi tytöt autoon ja matkasi paikalle. Pennut pärjäsivät upeasti Kajsaa lukuunottamatta, jolle tarjottiin vain sininen nauha. Riku oli erinomaisesti punaisten pentujen 2 ja Elsa "pesi" joukon ollen punaisten pentujen 1 ja lopulta vielä BIS3.
Kiitos Kurre & Jatta, kun lähditte Rikun kanssa treenaamaan. Alla vielä Kurren ottamia kuvia mätsäriosallistujista ja Elsan BIS3-sijoituksesta.

Maaliskuun 22. päivänä meillä oli myös pienimuotoinen pentutapaaminen. Paikalle pääsivät kaikki muut pennut, paitsi mustat pojat, joiden omistajilla oli valitettavasti ennalta sovittuja menoja.
Oli oikein lämmittävää nähdä pennut leikkivän ja kisailevan pihalla. Mitään murinoita ja pörinöitä ei kuulunut, vaan kaikki sujui ongelmitta. Ainoastaan omista koiristamme pidimme Morriksen ja Millan erossa pennuista. Helmi ja Mini kylläkin päivystivät pihalla pentujen tohinoita.
Välillä kävimme porukalla sisällä ja sama ongelmattomuus jatkui sielläkin. Tuntui aivan, kuin pennut olisivat tulleet ns. kotiin.
Lisätään vielä alle yhteispotretti pennuista omistajineen;


koirat vasemmalta oikealle; Sini, Pomo, Veikka, Elsa ja Kajsa

Maaliskuun loppupuolella oli seuraavan mätsärin vuoro, taaskin Hyvinkäällä. Mätsäri järjestettiin Aptus-kylpylän vieressä olleessa agilityhallissa sunnuntaina 29.3.2009 ja mäträriin pääsi osallistumaan vain pennut 5-7 kk, 7-9 kk ja junnut 9-18 kk.Koiria oli järjestäjän mukaan 157.
Paikalle saapuivat B-pentue taas hienossa kokoonpanossa, eli Riku ja BeeJii sekä meidän tytöt Elsa ja Kajsa.
Kaikki muut pennuista sai myös tällä kertaa punaiset nauhat, paitsi BeeJii. Nuorella herralla tuntui vauhtia piisaavan vaikka muille jakaa, mutta kaikki pennut käyttäytyivät rauhallisesti ja erinomaisesti.
Riku pääsi pennuista vielä 8 parhaan joukkoon, mutta sitten ei tuomari enää valinnut 4 parhaan joukkoon, harmittavasti. Riku käyttäytyi ja esiintyi kuin nuori herrasmies.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Helmikuu
24.02.2009 Viime sunnuntaina oli sitten vierailukäynneistä vuorossa mustat pojat. Aloitimme vierailun Hyvinkäältä Briittan ja Jarmon luota, jossa näimme ensin BeeJiin, unohtamatta muita talon koiruuksia. BeeJii oli kasvanut kovasti ja vankistunut sitten viime näkemältä. Hienosti oli tullut kaarevuutta kylkiin, eli runkoon tilavuutta. Nahkaakin oli kasvatettu varmuuden vuoksi hieman lisää, joten täytettävää riittää. Tyttöihin verrattuna poika oli kyllä isohko, mutta ainakin selvä ero oli uroksen ja narttujen välillä.
Tarjolla oli BeeJiin katsomisen lisäksi ruokaa, jota ei voi koskaan vastustaa... Kiitos tarjotusta ateriasta.
Kyllä oli mukava huomata, että BeeJii muisti meidät vielä ja voi sitä jälleennäkemisen riemua, jota pojalla oli. Pusuja satoi joka puolelta ja kaikkialta.
Siinä syötyämme ja hetken ruokailun päälle istuttuamme kahvia nauttien, pakkauduimme "pissaliisojen" kanssa autoon ja jatkoimme siitä sitten Nukariin Rikun perheen luokse. Mukaan lähtivät myös Briitta ja Jarmo BeeJiin kanssa, omalla autollaan.
Perille saavuttuamme ulkona pyörivät kaikki neljä pentua yhdessä sykerössä hihnat toisiinsa kietoutuneina. Hienosti Riku otti siskot ja BeeJiin vastaan. Samoin talon vanhempi chowi, Roosa-neiti suhtautui pikkulikkoihin erinomaisen hienosti. On varmaan tottunut aiemmin Rikun ja BeeJiin tohinoihin.
Sisälle siirryttyämme havaitsimme, ettei myöskään Riku ollut meitä unohtanut. Häntää heiluttaen, syliin kiiveten ja pusuja antaen otti Rikukin meidät vastaan. Siitä todistuksena oheinen kuva, jossa Riku halaa Petriä oikein nuoruuden innolla, kiitos Jatta kivasta kuvasta.
Jottei maha olisi ollut jo muutenkin "turvoksissa", saimme vielä nauttia Jatan laittamasta upeasta jälkiruuasta, kiitokset myös jälkiruoasta Jatta.

16.02.2009 Eilen, sunnuntaina, kävimme vierailulla Espoossa katsomassa Siniä, sijoitustyttöämme.
Sini oli kovasti kasvanut ja kaunistunut viimenäkemästä. Väri on pysynyt kauniin syvänmustana.
Siellä sitten pihalla kaikki siskokset kirmasivat ja leikkivät kovasti keskenään. Välillä käytiin sisällä kääntymässä ja samaa vauhtia piti päästä uudelleen ulos. Hyvää siinä asiassa oli se, ettei tarvinnut pelätä, että meidän neidit jättävät tälläkin kertaa "käyntikortit" matoille ja lattialle, kuten edellisellä vierailukerralla :)
Vieressä vielä kuva Sinistä Mikan sylissä... siis sylikoira. Sinin omalle sivulle vaihdettu myös eilen otettu kuva neidistä.

Tänään ilmoitin meidän siskokset sitten ensimmäiseen pentunäyttelyyn huhtikuussa Helsinkiin. Saas nähdä, että saadaanko noiden meidän neitien päähän opetettua käyttäytymistapoja siihen mennessä. Tuntuu, että kasvavat kuin pellossa tai sitten niille ei ole vielä kasvanut aivoja, mutta onneksi aikaa on vielä puolitoista kuukautta tuohon tapahtumaan.

07.02.2009 Vuosi on jälleen vaihtunut ja viime vuoden loppuun sekä tämän vuoden alkuun on mahtunut vaikka ja mitä.
Pennut löysivät omat kotinsa ja viimeinenkin lähdössä ollut pentu meni omaan kotiinsa jouluaaton aattoiltana. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä uusiin koteihin ja omistajiin. Kuulumisia ollaan saatu jokaiselta ja kaikki muut pennut olemme nähneet luovutuksen jälkeen, paitsi Pomoa, joka muutti Vaasaan. Toivottavasti lähitulevaisuudessa tämäkin asia korjaantuu.

Uusi vuosi vaihtui kohdallani lähinnä nukkuen univelkaa, joka oli kertynyt pentujen syntymän jälkeen. Mutta yhtään päivää en vaihtaisi pois niistä 9 viikosta. Kaksi pennuista jäi kotiin kasvamaan, eli punaiset tytöt; lyhytkarvainen Elsa ja pitkäkarvainen Kajsa.

Itse vietän vielä 4 viikkoa sairauslomalla. Kaksi on jo takana päin, onneksi.
Työtapaturma sattui kohdalleni tammikuun loppupuolella ja pohjeluu murtui. Ei oikein meinaa aika kulua.... Kauheasti ei vielä jaksa jalan päällä "keikkua", joten suurin osa ajasta kuluu telkkaria katsellessa, nukkuessa ja hieman koneella.
Ehkä tästä jotain hyvääkin syntyy, jos vaikka tulisi sivuja päivitettyä useammin.